Polisi Privasi

Pengenalan
Dengan Dasar Privasi ini, kami memaklumkan kepada anda mengenai pemrosesan data peribadi anda dan tuntutan perlindungan serta hak yang anda berhak berdasarkan Artikel 13 Peraturan (EU) 2016/679 Parlimen Eropah dan Majlis 27 April 2016 mengenai perlindungan orang semula jadi terhadap pemrosesan data peribadi dan pergerakan bebas data tersebut, dan mencabut Arahan 95/46 / EC (GDPR):
Untuk memulakan dengan fakta penting: Kami tidak akan pernah menjual alamat e-mel anda kepada pihak ketiga - tempoh. Kami hanya akan berkongsi butiran anda dengan pihak ketiga yang dengan jelas anda persetujui untuk dikongsi bersama. Kami memandang serius hak privasi anda dan ingin anda merasa selesa menggunakan platform kami (laman web, aplikasi dan perkhidmatan digital lain). Dasar Privasi ini berkaitan dengan maklumat yang dapat dikenal pasti secara peribadi (disebut sebagai "Data" di bawah) yang mungkin dikumpulkan oleh kami di laman web kami. Polisi ini tidak terpakai kepada entiti lain yang tidak kita miliki atau kendalikan atau orang yang bukan pekerja, ejen atau kawalan kita. Luangkan masa untuk membaca Terma dan Syarat kami.

1. Pemprosesan Data
Data anda diproses oleh Samarkand Tours, Tashkent, Uzbekistan
Pegawai perlindungan data di Samarkand Tours adalah Encik Sherzod Eshmuradov dan anda boleh menghubunginya melalui e-mel menggunakan privacy@samarkandtours.com
Samarkand Tours memproses data peribadi anda yang kami terima dari anda sebagai sebahagian daripada hubungan perniagaan kami. Maklumat dan data mengenai anda diperlukan untuk pengurusan pesanan / tempahan anda dan perkhidmatan tambahan.
Data peribadi merangkumi maklumat peribadi anda (contoh: nama, alamat, maklumat hubungan, kewarganegaraan). Di samping itu, ini mungkin termasuk data pesanan / pesanan (contohnya pesanan pembayaran), data dari pemenuhan kewajiban kontrak kami (contohnya perincian insurans), data pengiklanan dan dokumentasi (contohnya catatan penyemak imbas), data pendaftaran, data gambar dan suara (contohnya telefon rakaman), maklumat dari komunikasi elektronik anda dengan kami (contohnya kuki) serta data untuk mematuhi keperluan undang-undang.
Harap perhatikan bahawa nama pengguna, alamat e-mel anda, atau penyerahan lain yang anda buat di laman web ini mungkin mengandungi nama sebenar anda atau maklumat peribadi lain dan, sebagai hasilnya, boleh muncul di laman web ini. Seperti banyak platform, kami mungkin juga secara automatik menerima maklumat umum yang terdapat dalam fail log pelayan kami seperti alamat IP dan maklumat kuki anda. Maklumat mengenai bagaimana iklan dapat disajikan di laman web ini (jika ada) dinyatakan di bawah. Samarkand Tours menggunakan pintu masuk pembayaran pihak ketiga yang disebut PayPal untuk memastikan maklumat kad kredit peribadi dan sensitif anda disimpan dengan selamat. Maklumat kad kredit anda TIDAK disimpan di Samarkand Tours, sebaliknya maklumat anda disimpan dengan selamat dan disulitkan dengan PayPal. PayPal sepenuhnya mematuhi PCI-DSS dan untuk memindahkan maklumat antara Samarkand Tour dan PayPal kami menggunakan sijil SSL 3bit dari Amazon. Dalam istilah awam, ini bermaksud apabila anda menyimpan atau mengemas kini butiran kad kredit anda di Samarkand Tours, butiran ini disimpan dengan selamat di dalam peti besi PayPal sepenuhnya untuk memastikan maklumat anda tidak dapat digunakan oleh pihak ketiga yang berniat jahat.
Samarkand Tours dan pegawainya tidak dapat melihat maklumat pemegang kad anda kerana PayPal memotong maklumat kad kredit anda. Anda boleh menambah, mengemas kini atau menghapus maklumat kad kredit anda bila-bila masa yang anda mahu; Pelancong harus mengunjungi halaman Tetapan anda dan Pengendali harus mengunjungi halaman Pengebilan anda.

2. Penggunaan Data, Tujuan dan Asas Undang-undang Pemprosesan Data
Kami memproses data peribadi anda sesuai dengan GDPR dan Akta Perlindungan Data Austria (Datenschutzgesetz) untuk tujuan dan berdasarkan undang-undang seperti yang dinyatakan di bawah:
Diberikan persetujuan sesuai dengan Artikel 6 item 1 a) GDPR, jika Anda telah memberi kami persetujuan untuk memproses data pribadi Anda. Segala persetujuan yang diberikan boleh dibatalkan pada bila-bila masa dengan kesan masa depan. Pemenuhan kewajiban kontrak sesuai dengan Artikel 6 butir 1 b) GDRP, sebagai pemrosesan
data peribadi anda dijalankan untuk pengurusan pesanan / tempahan anda dan pelaksanaan pesanan anda dan semua aktiviti yang diperlukan untuk operasi dan pengurusan broker pelancongan.
Pemenuhan kewajiban hukum sesuai dengan Artikel 6 butir 1 c) GDPR, karena pemrosesan data pribadi mungkin diperlukan untuk tujuan memenuhi kewajiban hukum menurut Akta Fiskal Persekutuan Austria (BAO) dan Kod Komersial Austria (UGB).
Untuk melindungi kepentingan yang sah menurut Artikel 6 butir 1 f) GDPR, jika perlu, dalam rangka menyeimbangkan kepentingan kami atau pihak ketiga, data dapat diproses, oleh kami atau oleh pihak ketiga, di luar pemenuhan sebenarnya kontrak, untuk melindungi yang sah
kepentingan (dengan syarat anda tidak membantah penggunaan data anda berdasarkan Artikel 21 GDPR) misalnya
prosedur pendekatan pelanggan langsung dan tinjauan dan pengoptimuman analisis keperluan, iklan atau penyelidikan pasaran dan pendapat, rekod telefon (contohnya sokongan pelanggan, aduan);
perundingan dan pertukaran data dengan agensi kredit untuk mengenal pasti risiko lalai;
langkah-langkah untuk pengurusan perniagaan dan pengembangan perkhidmatan dan produk;
langkah-langkah untuk melindungi pekerja, pelanggan dan harta benda;
langkah-langkah untuk pendakwaan.
Kami mungkin menggunakan Data untuk menyesuaikan dan meningkatkan pengalaman pengguna anda di laman web ini dan menghubungi anda. Kami akan berusaha agar Data anda tidak diberikan kepada pihak ketiga melainkan:
(i) diperuntukkan sebaliknya dalam Dasar Privasi ini;
(ii) kami mendapat persetujuan anda, seperti ketika anda memilih untuk memilih atau tidak ikut serta dalam perkongsian Data;
(iii) perkhidmatan yang disediakan di laman web kami memerlukan interaksi dengan atau diberikan oleh pihak ketiga, sebagai contoh Penyedia Perkhidmatan Aplikasi; (iv) mengikut proses undang-undang atau penguatkuasaan undang-undang;
(v) kami mendapati bahawa penggunaan laman web ini oleh anda melanggar Dasar, Terma dan Syarat kami, garis panduan penggunaan lain atau yang dianggap wajar oleh kami untuk melindungi hak dan / atau harta sah kami;
(vi) atau (vi) laman web ini dibeli oleh pihak ketiga di mana pihak ketiga tersebut akan dapat menggunakan Data dengan cara yang sama seperti yang kita tetapkan dalam Polisi ini. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan pautan yang muncul di laman web kami untuk mengunjungi platform lain, anda disarankan untuk membaca dasar privasi yang muncul di laman web tersebut.

3. Penerima Data
Kami akan memindahkan data anda kepada pengendali pelancongan yang akan melakukan lawatan yang anda pesan.
Oleh itu, data anda mungkin dipindahkan ke pihak yang berada di luar EU ("negara ketiga"), jika pengendali pelancongan yang anda pilih tinggal di negara ketiga dan / atau lawatan itu berlaku di negara ketiga.
Kami tidak menjamin bahawa skala perlindungan data di negara ketiga mencapai tahap perlindungan yang sama seperti di EU. Dengan memilih pengendali pelancongan di negara ketiga / lawatan yang berlaku di negara ketiga, anda menyedari hakikat bahawa pemindahan data peribadi ke negara ketiga adalah perlu untuk pelaksanaan kontrak antara anda dan Samarkand Tours / atau pelaksanaan langkah-langkah pra-kontrak yang diambil atas permintaan Anda (sesuai dengan Artikel 49 item 1 b) GDPR), dan / atau diperlukan untuk kesimpulan atau pelaksanaan kontrak yang disimpulkan demi kepentingan Anda antara Samarkand Tours dan operator pelancongan (sesuai dengan Artikel 49 perkara 1 c) GDPR.
Kami berkongsi data peribadi dengan rakan pengiklanan, termasuk alamat e-mel anda, sebagai bagian dari pemasaran perkhidmatan kami melalui pihak ketiga (untuk memastikan bahawa iklan yang relevan ditunjukkan kepada khalayak yang tepat). Kami berusaha untuk hanya berkongsi alamat e-mel dalam bentuk hash untuk membolehkan pemadanan alamat e-mel anda dengan pangkalan data pelanggan yang ada sehingga alamat e-mel anda tidak dapat digunakan untuk tujuan lain.

4. Tempoh Penyimpanan Data
Samarkand Tours memproses data peribadi anda selama keseluruhan hubungan perniagaan (dari permulaan, prestasi hingga penamatan kontrak) dan selanjutnya sesuai dengan kewajiban menjaga keselamatan dan dokumentasi, yang dihasilkan dari Kod Komersial Austria (UGB) dan Akta Fiskal Persekutuan Austria (BAO). Tempoh had undang-undang - dalam beberapa kes sehingga 30 tahun - menurut Kod Sivil Umum Austria (ABGB) mesti dipertimbangkan untuk tempoh penyimpanan data.

5. Hak Perlindungan
Menurut Bab III GDPR, Anda berhak mendapatkan maklumat mengenai data anda atau membatasi pemprosesannya atau membetulkan, menghapusnya, hak keberatan terhadap pemrosesan dan hak untuk mudah alih data.
Tambahan pula, anda berhak mencabut sebarang persetujuan yang diberikan pada bila-bila masa dengan kesan masa depan.
Sejauh pemrosesan data disahkan oleh Artikel 6 butir 1 f) GDPR Anda berhak membantah penggunaan data Anda sesuai dengan Artikel 21 GDPR.
Anda boleh menggunakan hak ini dengan menghantar e-mel ke alamat berikut: privacy@samarkandtous.com atau melalui Telefon menggunakan salah satu nombor yang terdapat di kami Hubungi Kami .
Aduan boleh dihantar ke Pihak Berkuasa Perlindungan Data Austria (Österreichische Datenschutzbehörde), ww.dsb.gv.at.

6. Cookies
Seperti banyak platform, kami menetapkan dan menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman pengguna anda, seperti mengekalkan tetapan peribadi anda. Iklan mungkin muncul di platform kami dan, jika demikian, dapat mengatur dan mengakses kuki di komputer anda dan tertakluk pada dasar privasi pihak-pihak yang menyediakan iklan tersebut. Baca Dasar Kuki Samarkand Tours

7. Kanak-kanak
Kami tidak membenarkan orang yang berumur lapan belas tahun atau lebih muda untuk menjadi ahli laman web ini.

8. Mengedit atau Memadam Maklumat Akaun Anda
Kami memberi anda kemampuan untuk mengedit maklumat di akaun anda dengan masuk ke Akaun anda. Anda boleh meminta penghapusan akaun pengguna anda dengan menghubungi kami. Kandungan atau data lain yang mungkin anda berikan kepada kami dan yang tidak terkandung di dalam akaun pengguna anda, seperti catatan yang mungkin muncul di forum kami, mungkin terus kekal di laman web kami mengikut budi bicara kami walaupun akaun pengguna anda dihapus. Sila lihat kami Terma dan Syarat.

9. Perubahan kepada Dasar Privasi ini
Kami mungkin membuat perubahan pada Polisi ini dari semasa ke semasa tanpa pemberitahuan.

10. TIADA JAMINAN
Walaupun Dasar Privasi ini menyatakan piawaian kami untuk penyelenggaraan Data dan kami akan berusaha untuk menemui mereka, kami tidak berada dalam kedudukan untuk menjamin piawaian ini. Mungkin ada faktor di luar kawalan kami yang mungkin menyebabkan pendedahan data. Akibatnya, kami menafikan sebarang waranti atau perwakilan yang berkaitan dengan penyelenggaraan atau penerangan Data.

11. Maklumat Hubungi
Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai Dasar ini atau platform kami, jangan ragu Hubungi Kami.